Nedjelja nije dan kada se volonteri odmaraju. Ova je bila posebno teška. Nakon dojave da se u Koprivni, pokraj Šodolovaca, na groblju, pored kojega se upravo gradi crkva, nalazi kujica koja povraća krv i već para dana ne djeluje dobro, i nakon što smo shvatili da joj nitko drugi neće pomoći, zaputile smo se tamo. Ono što smo zatekle bilo je gore nego smo zamišljale..

SneakersbeShops® , Shop Online For Luxury, High-End Fashion, Expensive & Authentic Designer Brands | FitforhealthShops - Custom Air Force 1 - Sneaker selbst gestalten - nike air huarache ultra size guide

Ispod najlonom pokrivenih dasaka, ležalo je, već skoro sasvim klonulo biće, u lokvi krvi koju je iskašljavala teškim naporom hroptajući. Počele smo micati najlon i daske, pri čemu se ona od straha ustala i izišla. A to je tek bio prizor... Sjena od psa. Kuštrava bijela dlaka, umrljana krvlju i piljevinom, kroz koju su izvirale same kosti. Naravno bio je tu i krpelj veličine nokta. Potpuno izgladnjela i dehidrirana, već blijedog zubnog mesa, guši se u krvi kojom su joj se napunila pluća.

Umotale smo ju u deku i zaputile se u Osijek, hitno veterinaru, ne znajući hoće li izdahnuti svakoga trena koliko je kašljala i patila se. Nas dvije uplakane i s knedlom u grlu, želudac ti se okreće od smrada krvi u autu, a ona nas gleda, jedva dolazeći do zraka, ali mirna. Potpuno se predala, šta bude-bude. Analiza krvi pokazala je da je otrovana. Sve što može u krvi biti nisko, njoj je i ispod te granice. Da, to joj je napravilo neko zlo ljudsko biće, tamo, na groblju, pokraj crkve. Ubojicama ništa nije sveto. Izgubila je već previše krvi. Jedino je njezina tjelesna temperatura pokazala tračak nade. I njezine oči kojima nas je i dalje gledala ne shvaćajući ništa, ali stalno smo ju milovale i pričale joj da će sve biti u redu, dok je primala infuziju, protuotrov, lijek koji će zaustaviti krvarenje, lijek koji će zaustaviti kašalj, vitamin B12, antibiotik jedan pa drugi... Veterinar je učinio sve, dao nam daljnje upute za nadolazeću noć i čak bio i optimističan, što je i nama vratio vjeru nakon prvotnog šoka. Nazvali smo ju Aska. Aska je sada smještena kod volontera, u korpu na mekane jastuke i dekicu, na toplo. Tijekom noći će dobivati infuziju, protuotrov i sirup svaka 4 sata. Ova noć i sutra biti će najteži, zato sjetite se Aske i pošaljite joj pozitivne misli, a možete nam naravno i pomoći oko Askinog oporavka, liječenja i udomljavanja (da, vjerovat ćemo i u to).

 

Copyright © 2014 Udruga Pobjede - zaštita i promicanje prava životinja. All Rights Reserved. Hosted by AVALON.