Da bismo bili slobodni, moramo oslobađati jedni druge. Da bismo bili voljeni, moramo voljeti. Da bismo imali istinsko samopoštovanje, moramo poštovati druge.
Životinje i druga bića bez glasa, gladni ljudi i budući naraštaji preklinju nas da progledamo: odgovor se nalazi na našem tanjuru.

-Will Tuttle, Hrana za mirAngažman u Azilu i provođenje aktivnosti nužnih za funkcioniranje Azila i dobrobit naših dvije stotine psećih štićenika/ca iziskuje svakodnevnu potpunu posvećenost; ipak nastojimo ne zanemariti važnost promicanja vrijednosti koje su sastavni dio našega svjetonazora na kojemu su utemeljene naše svakodnevne pobjede – suosjećanje i solidarnost.

Veganstvo kao pokret za prava životinja pokret je oslobođenja, pokret koji je temelj društvene preobrazbe koju priželjkujemo i društva budućnosti koje će se temeljiti na suživotu svih, suradnji, slobodi, nenasilju i pravu na život. Volontiranje u Azilu i boravak s napuštenim psima otvorio je naše horizonte i odveo nas u smjeru aktivizma koji se pokazao kao ne tako laka borba u svakodnevici maloga grada sa nedovoljno senzibiliteta po pitanju odnosa prema neljudskim životinjama. 

Veganstvo kao način življenja ostvaruje se u odgovornosti prema vlastitoj savjesti, svim živim bićima, okolišu i ima za cilj bolju sadašnjost i budućnost te stoga svjesno uključuje političku odgovornost i sudjelovanje u rješavanju društvenih pitanja na nenasilan način. Postoji mnogo načina primjene nenasilja u društvu, od pedagogije do pravosuđa, od poljoprivrede do prehrane, od traženja drugih oblika organizacije društva do zaštite prirode; za svako od navedenih područja potrebno je osvijestiti i uskladiti misli, riječi i djela. Trebamo osvijestiti kako smo odgajani u društvu u kojemu su pravila ratovanja od davnina sročena, samim time ne samo legitimna, već i nužna; i više od toga, ona su časna. Ako je u našemu društvu nasilje vrlina junaka i junakinja koji/e se moraju boriti kako bi pravda pobijedila i sloboda bila obranjena, nenasilje tada može biti samo slabost onih koji nemaju hrabrosti za nasilje. Kako bi nam bio jasan pojam ne-nasilja, prvo trebamo definirati što je to nasilje. Nasilje je proces ubijanja, koji radikalno zaokreće sve odnose prema drugoj strani. Buđenje ne-nasilja se dešava kada postanemo svjesni/e nasilja kao stvarnosti, i zato ju je tako teško prihvatiti…ili je jednostavnije ostaviti životinje postrani.

 

ŽELIŠ LI VOLONTIRATI U UDRUZI POBJEDE?

Prijavi se ovdje! :) 

adidas team water bottles for sale craigslist 2017 | FitforhealthShops , Nike Air Force 1 - Official 2022 Release Dates - nike lunarlon mens green jeans shoes boots

Copyright © 2014 Udruga Pobjede - zaštita i promicanje prava životinja. All Rights Reserved. Hosted by AVALON.