Udruga POBJEDE  - zaštita i promicanje prava životinja, Osijek

*  osnovana 2009. godine.
*  proizašla iz redova volonterki i volontera okupljenih oko osječkoga Azila za napuštene pse, aktivnih od jeseni 2007.

CILJEVI i DJELATNOSTI Udruge POBJEDE:

  • Zaštita napuštenih životinja, njihovo smještanje u no-kill skloništa ili druga sigurna mjesta,
  • Zaštita životinja od pojedinačnih slučajeva okrutnosti,
  • Promocija prava životinja kroz nespecističke oblike mišljenja,
  • Svakodnevna briga o psima u Azilu,
  • Organizacija različitih društvenih događanja ( sajmovi, partyji, koncerti, projekcije filmova, prosvjedi, izložbe, revije…) vezanih uz područje djelatnosti s ciljem osvješćivanja i razvoja senzibiliteta po pitanju zaštite i prava životinja te aktivnoga sudjelovanja u društvu,
  • Edukacija o zaštiti i pravima životinja s ciljem poticanja razvijanja suosjećanja, solidarnosti i aktivnoga sudjelovanja u društvu,
  • Promocija volontiranja kao manifestacije solidarnosti, uzajamnosti, povjerenja, pripadnosti i osnaživanja koje doprinosi podizanju socijalnoga kapitala zajednice,
  • Promocija veganstva kao održivoga životnoga stila,
  • Suradnja s drugim ( lokalnim/nacionalnim/međunarodnim ) organizacijama sličnih ciljeva i područja djelatnosti,
  • Suradnja s lokalnim, državnim i međunarodnim institucijama te obrazovnim, pedagoškim i drugim javnim ustanovama.


Sklonište za životinje – Azil u Nemetinu, odnosno upravljanje njime osnovni je i najveći projekt Udruge.

Udruga Pobjede, osnovana u Osijeku kao udruga za zaštitu i promicanje prava životinja, brigu o Skloništu za napuštene životinje u prigradskomu naselju Nemetin preuzima tijekom 2010-e godine, a u prosincu 2011-e ono postaje dvadeset i treće pri Ministarstvu poljoprivrede registrirano sklonište za napuštene životinje.
Angažman pojedinki i pojedinaca iz ove priče seže do 2007., kada se iz posjete napuštenim psima oblikovala, zapravo nametnula potreba za pokretanjem inicijative za pomoć napuštenim životinjama pod geslom Azil je savjest našega grada, čime se htjela usmjeriti pažnja na uvjete nedostojne života u kojima su se tada nalazili psi u Azilu.
U gradu ljubiteljica i ljubitelja pasa, u Azilu u koji tada nije dolazio niti jedan volonter.
Pokretani su i osmišljavani razni fundraising eventi, a prikupljena su se sredstva ulagala u medicinsku pomoć psima te izgradnju i unaprjeđenje infrastrukture Azila. Pokrenuta inicijativa 2009. prerasta u Udrugu Pobjede, a od 2010-e naš angažman dobiva profesionalne okvire.
S više desetaka tisuća volonterskih sati odrađenih samo unutar azilskih ograda, Udruga Pobjede, uz pomoć svojih sugrađanki i sugrađana, pretvorila je Azil u ponos našega grada. 
Organizacijom raznovrsnih javnih događanja, info štandovima, izravnom komunikacijom s ljudima, vlastitim primjerom i medijskom pozornošću želimo pozitivno utjecati na promjene koje su nužne – aktivni/e smo u zagovaranju pozitivnih promjena u politikama zaštite životinja i zbrinjavanja napuštenih i nezbrinutih životinja, nastojimo potaknuti javne rasprave i biti njihovim aktivnim sudionicima/ama.

Osim zaštite životinja važno nam je djelovati i na polju prava životinja i njihovog promicanja. Kroz naše aktivnosti i javne kampanje promičemo veganstvo kao održiv i suosjećajan način življenja, vjerujući kako borba za ravnopravnost, nenasilje i mir mora podrazumijevati širenje kruga suosjećanja na životinje.

adidas heliopolis hotel in dubai , adidas concord ankle fur sneakers boys running Release Date Info , MysneakersShops | nike sb dunk high premium red velvet dress shoes - 134 Air Jordan 1 High OG "University Blue" 2021 For Sale - 555088

Latest blog posts

Copyright © 2014 Udruga Pobjede - zaštita i promicanje prava životinja. All Rights Reserved. Hosted by AVALON.