Od svih vila azilskih malo koja zna ovako začarobirat srce ti
pa da je veselje baš sve (i baš sve!  ) što ona napravi! 
A Vikica zna napravit da šetnja od sat vremena grije srce bar još tri dana,
zna napravit da od smiješka upućenog ti oči sjaje i kad gledaju, i kad spavaju, i kad ih probudiš sutradan još uvijek sjaje. 
Jer to čarolija je, taj smiješak Vikicin.
A zna napravit i da sutradan ne možeš otvoriti oči jer cijelu noć su plakale jer prije spavanja na nju su mislile.
A tu večer dok plačeš misliš o 2009.oj, onoj godini kad ste se upoznale i kad nije htjela prići ni pod razno kad sva uvjeravanja da maženje je zapravo super stvar ništa nije pomoglo i kad se sjetiš da si je pomazila tek negdje u jesen 2010.
Pa se sjetiš prve šetnje s njom, i to tamo negdje u proljeće 2011. I svih silnih nagovaranja da prođete TBG i tih prvih sto metara pa da joj pokloniš barem pijesak uz Dravu i malo šume, tu ispod Azila jer uz to nemaš što baš puno još za dat.
Pa se sjetiš kako nije željela jesti dok ne izađeš iz boxa jer nije znala vjerovati.

Al ono što najviše ubije jest to kad se sjetiš kolko ti se sad veseli kad prođeš pored njenog boxa, kako u trenu kad hvataš za kvaku tog istog boxa skače od sreće do besvijesti, kako poslušno ide u svaku šetnju i kako se sad zna veseliti i Dravi i tom komadiću šume.
I kako uvijek zastane na kapiji Azila u povratku i poželi da tu nije kraj puta.

Kalendariju našeg poznavanja ne mogu dodati niti jedan upit potencijalnih udomitelja za nju.

Kalendariju naših želja mogu dodati iduće:
to da obje želimo da se nađe posebna ljudska persona koja će znati voljeti Vikicu, a Vikicu se voli nježno i s puno razumijevanja,
to da obje želimo imati taj epilog našemu prijateljstvu kojeg će označiti azilsko zvonce (ono koje zvoni samo onda kada netko odlazi iz Azila).

Pažljiva i nježna ljudska persono javi se kad pročitaš sve ovo, jer pisano je u zimu 2018. kada Viki ima već 9 godina i kada sve teže crta željenu budućnost, 
nek zima 2018. bude ona najčarobnija,
jer imaš priliku da voliš jednu vilu.. 

Copyright © 2014 Udruga Pobjede - zaštita i promicanje prava životinja. All Rights Reserved. Hosted by AVALON.